Jsem rodačka z Mostu, která se díky svým rodičům a jejich lásce k výletování zamilovala do poznávání nových míst a lidí. Od raného dětství jsem měla možnost navštívit nejrůznější kouty jak České, tak Slovenské republiky.

Již od mala jsem měla blízko také k německému jazyku. Možná proto, že můj dědeček i prastrýc tuto řeč bravurně ovládali a já, jako malé dítko, jsem ji plnými doušky nasávala.

Později se mé kroky ubíraly pracovně do společností, jež měly sídlo buď v Německu, či Rakousku, a tím jsem získala příležitost, jak německý jazyk používat aktivně.

Toto vše se propojilo, když jsem otevřela obchůdek jménem Špajz. Mým přáním bylo vytvořit místo, kde neexistuje čas, kde se lidé zastaví, odpočinou a načerpají novou energii.

Díky Špajzíku jsem poznala mnoho zajímavých lidí, jejich činnosti a aktivity. Touha propojovat je se ve mně zrodila právě v této době. Dělalo mi a stále dělá velkou radost, když se podaří založit spojenectví mezi stejně naladěnými osůbkami, jež spolu mohou tvořit něco krásného a smysluplného pro sebe i ostatní.

A tak se těším na další propojování – tentokráte na pomezí Čech a Německa v krásném Krušnohoří. 

Kontakt:

turkova@roknahranici.cz

+420 724 031 897